Allsvenskan och Superettan på Tele2 Arena i Stockholm

Säsongen 2014 blir den första hela säsongen med elitfotboll på Tele2 Arena. Visserligen spelades den första matchen på arenan redan 2013 (20 juli), men då var säsongen för både Hammarby och Djurgården, som är de två lag som kommer att använda arenan under säsongen, i full gång.

 

Hammarby IF kommer att spendera säsongen 2014 i Superettan, precis som man har gjort de senaste fyra säsongerna. Djurgårdens IF spelar i Allsvenskan, för 14:e säsongen i rad. Några derbyn i serien kommer alltså inte att spelas mellan lagen under säsongen, men med en lyckad säsong för Hammarby finns chansen att det kommer att spelas derbyn från säsongen 2015 och framåt.

 

Även om det inte spelas några derbyn mellan Hammarby och Djurgården under 2014 kommer AIK att komma på besök till Tele2 Arena i det kanske största derbyt inom svensk fotboll. Dessutom kan någon av eller båda av matcherna mellan Djurgården och Brommapojkarna i Allsvenskan komma att spelas på Tele2 Arena. Inte att förglömma är att storlag och stora rivaler som Malmö FF och IFK Göteborg kommer att gästa Djurgården på den nya hemmaarenan.

 

Hotell nära Tele2 Arena

Om du är ute efter boende på hotell nära arenan har du många alternativ att välja mellan. Om du är ute efter ett billigt hotell nära Tele2 Arena har du en lite större utmaning framför dig. Arenan ligger precis vid Globen och trycket på hotellen kan vara ganska stort emellanåt. Det är, som vanligt när det gäller hotell i Stockholm, bra att vara ute i god tid med hotellbokning, oavsett du ska besöka Tele2 Arena för en fotbollsmatch eller för att uppleva en konsert.

 

Ett hotell att kika lite närmare på är Best Western Capital Hotel som ligger i Årsta, cirka 3 km från Tele2 Arena. Alexandra Hotel och Best Western Columbus Hotel, båda belägna på Södermalm strax norr om arenan, är andra bra alternativ för dig som är ute efter ett billigt hotell. Sedan finns också Bistro & Bo som faktiskt ligger precis vid Tele2 Arena, i nöjes- och restaurangområdet Tolv Stockholm.


Kommentarer

Allsvenskan och Superettan på Tele2 Arena i Stockholm — Inga kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *