Även skuldsatta kan få lån

När man väl hamnat i en nedåtgående spiral är det ofta svårt att ta sig ur densamma. För den som har stora skulder är det många gånger svårt att ta lån eftersom banken anser att risken är för stor. Beroende på hur pass skuldsatt du är kan det emellertid finnas möjlighet till beviljning trots allt.

Att ta nya lån är sällan klokt, däremot kan det vara en god idé att se över befintliga krediter och om möjligt koppla samtliga av dessa till ett och samma avtal. Större belopp betyder i regel lägre ränta och om du har flera smålån utspridda hos ett antal kreditgivare är det nästan alltid klokt att samla alla dessa hos en bank. Det gör det även lättare för dig att hålla koll på det totala skuldsaldot och risken att du missar återbetalningar minskar då antalet fakturor minimeras.

Tom på pengar?

Lån trots betalningsanmärkning inte att rekommendera men möjligheten finns

När en skuld förfaller eller om du betalar en räkning väldigt sent riskerar du att få en så kallad betalningsanmärkning. Den gör det svårt att låna pengar eftersom långivare ser betalningsanmärkningen som en indikator på att du har svårt att hantera din egen ekonomi. Problemet med dessa anmärkningar är att det tar flera år innan de försvinner vilket innebär att en person som tidigare misskött sin ekonomi riskerar att bli straffad för detta under en mycket lång tid.

Ibland har man inget annat val än att sök ett tillfälligt lån oberoende av om man har skulder eller inte. En oförutsedd händelse kan kullkasta tillvaron och spräcka budgeten. Sidan skuldfinansiering.se beskriver hur du som har en eller flera anmärkning kopplade till ditt namn kan få låna pengar.

Som tidigare nämnt är det sällan en god idé om man har skulder än mindre om man sedan tidigare även har betalningsanmärkningar. Om du trots allt måste vända dig till en extern part för pengar bör du först försäkra dig om att du har kapacitet att återbetala summan i tid, annars är risken stor att du drar på dig ytterligare anmärkningar vilket riskerar att försätt dig i en än svårare situation.


Kommentarer

Även skuldsatta kan få lån — 2 kommentarer

    • Hej Marie! Alla kommuner erbjuder budget- och skuldrådgivning, skulle rekommendera dig att vända dig dit i första läget. Om du har stora skulder och bedöms ha mycket svårt att återbetala dessa, är det i vissa fall möjligt att få skuldsanering beviljad.

      /Admin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *