Försäkring som förhindrar inkomstbortfall vid arbetslöshet

Varsel om uppsägning sker ofta plötsligt och ibland oväntat. Förändringen från att ha haft en trygg anställning till att hamna i det oönskade utanförskap som arbetslösheten för många innebär kan kännas smärtsamt. Dubbel pina får den som inte valt att skaffa en vettig arbetslöshetsförsäkring utstå, då också de tidigare goda ekonomiska förutsättningarna ställs på ända.

Grunden för en drägligare tillvaro som arbetssökande är att förebyggande ordna försäkring mot arbetslöshet, det gör att du i varje fall slipper oroa dig för att hushållsekonomin fullständigt skall brisera. Genom att ansluta dig till en a-kassa omfattas du av arbetslöshetsförsäkringen som innebär att du har rätt till ersättning för inkomstbortfall om du förlorar din anställning. A-kassan ersätter upp till 80% av din lön men bara upp till 25 025 kr. Tjänar du över 25 000 kr kan det därför vara idé att komplettera med en inkomstförsäkring. Detta skydd gör att du även kan få ersättning för inkomstbortfall på lönebelopp över 25025 kr.

Viktigt att känna till är att du måste ha varit medlem en viss tid och uppfylla en rad villkor för att ha rätt till ersättning. Exempelvis måste du ha varit medlem i a-kassan respektive haft inkomstförsäkring i minst 12-18 månaders tid innan det går att få försäkringsutbetalningar. Anledningen till att det finns denna typ av förordningar finns på plats är för att förhindra att försäkringarna används på fel vis och missbrukas.

>> Jämför priser/avgifter för a-kassa på arbetslöshetskassa.nu >>


Kommentarer

Försäkring som förhindrar inkomstbortfall vid arbetslöshet — Inga kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *