Diamantringar – ringar med diamanter

En ring besatt med en eller flera diamanter kallas diamantring. Diamantringar är vanligen tillverkade av guld eller platina. Diamant representerar i våra dagar den ultimata juvelen. Materialets extrema egenskaper, och det faktum att diamanten håller “för evigt” hjälper till att behålla dess status och popularitet.

Diamantringar var inledningsvis enbart en ring för adeln eller de riktigt rika. Men med industrialiseringen, ökad användning av diamantringar runt om i världen. Nya diamant källor hittades i Sydafrika och gruvdriften effektiviseras.

Vid tiden för andra världskrigets utbrott kom användning av diamanter i förlovningsringar att bli allt vanligare, och populariteten har ökat stadigt sedan dess. Idag är diamanter i förlovningsringar väldigt vanligt förekommande i Amerika medan vi i Sverige traditionellt valt ringar i guld, silver eller vitguld vid förlovning och giftermål.

Numera är det vanligt att ge bort diamantringar vid ett antal väl valda tillfällen som: födelsedagar, bröllop, förlovningar, bröllopsgåva, årsdagar, eller helt enkelt som en gåva för sig själva eller som en romantisk present till någon du älskar. Diamantringar har blivit en symbol för kärlek och livslångt partnerskap. Att pryda sitt finger med en diamantring är att bära med sig en legend, en bit historia, jag rent av en bit av jorden självt.


Kommentarer

Diamantringar – ringar med diamanter — Inga kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *