Nya fönster, priser och montering

Fönster tillverkas i alla möjliga olika storlekar, former och material. Vilket du väljer beror främst din smak, hur fönstren ska användas och hur mycket du är beredd att betala för dem. Vad gäller priset är det nödvändigt att koppla samman det med kvaliteten. En besparing kan i ett senare skede visa sig vara en kostnad, eftersom inte alla fönster isolerar lika bra.

Typiska Svenska fönster

Här i Sverige, är fönster oftast tillverkade av aluminium , plast eller trä. Fönsterglaset är vanligtvis dubbla eller tredubbla, för att minimera värmeförlusten rekommenderas ett 3-glas fönster. Det är också möjligt att installera speciella energifönster , vilket begränsar värmeförlusterna mer än vanliga fönster.
Vanligast är att fönster är monterade på väggar, men det är också möjligt att montera fönster direkt på taket, denna typ av konstruktion kallas takfönster.

Spara pengar på fönster

Nya fönster kan vara ganska dyra och det blir inte direkt billigare av att man som regel behöver ganska många fönster till varje hus och lägenhet. Lyckligtvis är det möjligt att spara pengar genom att gå på jakt efter billiga fönster, det finns nämligen ett stort antal återförsäljare som konkurrerar om att få dig som kund.

Montering av fönster

Nya fönster monteras genom att man först infogar fönsterkarmen i ett hål i väggen och säkra den med kilar, se till så att den hamnar helt centrerat, med samma avstånd runt hela fönstret. Montera sedan ramen, återigen måste det vara exakt samma avstånd mellan fönsterbåge och karm. Slutligen tätar du med isolering, en tätningslist placeras och ditt fönster tätas med en elastisk fogmassa.


Kommentarer

Nya fönster, priser och montering — Inga kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *