Glas som avskärmar utan att dölja

Glas har varit de senaste åren i stor utsträckning används som avskärmning och för att skydda insidan av bostäder och kommersiella byggnader. Glastyper som laminerat säkerhetsglas i klart, mönstrade eller frostat utförande har använts i räcken, trappor, dörrar eller väggar av glas. Och använd på rätt sätt, kan denna glasbyggnad skapa nya uttrycksformer.

Möjligheterna är många och uppenbara för den moderna byggnad där du vill ha ett enkelt och tydligt formel som inte kan uppnås med andra material, men också för renovering av befintliga byggnader. Användning av glas för avskärmning och separation ger byggnaden en lätthet och elegans som framhäver byggnadens detaljer.

Redan när ett byggprojekt startar bör du alltid rådfråga en glasmästare för att diskutera alla alternativ,  du måste överväga hur glas i byggnaden påverkar dess interiör. Glasmästare har här ett finger med i spelet och vet exakt vad som kan göras med de många speciella glastyperna.

Glas kan användas för många designuppgifter i både bostäder och kommersiellt byggande. Också privatpersoner har blivit medvetna om möjligheterna med glasinredning av bostaden som sådan. Allt från dörrar till skåp och bokhyllor glasas in, och glas används för att skärma av trapphuset eller i badrummet runt ditt badkar.

I det kommersiella byggandet har glasmästare under de senaste åren använt glas för alla typer av separation och skärmning – som bullerskydd i stora kontorsmiljöer runt mötet lokaler eller inhägnader torn hiss och trappor.

Låt din kreativitet blomma och ge badrummet duschen en välvd dörr i frostat glas, eller ersätta badrumsdörren med en skjutdörr av glas. Det går också att använda laminerat glas för separation mellan, till exempel. kök och allrum. Det ger dig delat rum utan att förlora sammanhållning mellan de olika rummen.

När du använder glasseparation,  skapar det också möjlighet att få in naturligt ljus genom flera rum och därmed flytta ljuset in rummens alla mörka hörn. Det är alltså möjligt att ha dagsljus i korridorer eller rum som annars skulle förses med elektrisk belysning – med mindre elkostnader som följd. Här kan till exempel en glasmästare bidra med förslag på lösningar som tar vara på så många möjligheter som möjligt. En professionell glasmästare kan hjälpa till med att förse dig och ditt hus med alltifrån spegelglas till energiglas.

Avancerat glasarbete kan ge ditt hem helt nya uttrycksformer men också förvånansvärt enkla lösningar kan framhäva byggnadens arkitektur enkelt och effektivt.


Kommentarer

Glas som avskärmar utan att dölja — Inga kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *