Internetmarknadsföring med hjälp av artiklar

Alla som äger en webbplats vill att så många som möjligt skall se och använda deras hemsida. Ett par bra metoder för att uppnå detta är bland annat att ta hjälp av de stora sociala nätverken  Facebook, Twitter, LinkedIn och YouTube. I sin strävan att nå ut till så många som möjligt på dessa stora sajter är fortfarande några som tycks ha glömt att det finns andra sätt du kan marknadsföra dig på. Artikelkataloger likt faktaguiden är ett mycket bra sätt att marknadsföra sig själva. Utomlands, på den engelska marknaden, är detta en mycket utbredd metod, men den har inte tillämpats lika ofta i Sverige.

För att använda dig av artikelmarknadsföring, måste du först och främst ha tillgång till en artikeldatabas. Även om det finns väldigt många svenska, finns dock fortfarande några saker du bör beakta. Alla artikelkataloger har sina egna riktlinjer som du måste följa, men de flesta är relativt likartade. Man måste exempelvis ange en bra rubrik, det finns en minimigräns för antal tecken eller ord. I vissa fall krävs det även att du författar en introduktion på ett visst antalet tecken eller ord. Du måste även skriva kring ett “riktigt” innehåll, det är sällan tillåtet att skriva rena reklamtexter. När du författar din text bör du även använda dig av de sökord som du vill använda för att länka till dina egna sidor.

Alla artikelarkiv kräver registrering

Följande händer med din artikel efter de att du har skrivit den och skickat in den för granskning. Artikeln kommer att bedömas av en moderator och om den uppfyller alla kriterier kommer den godkännas och läggas till i arkivet. När artikeln är publicerad i artikelkatalogen kan andra hemsidor använda sig av din artikel. Men, här kommer den bästa delen. För att få tillåtelse att använda sig av din artikel måste man behålla de existerande länkar som finns med i din artikel. I ideal fallet kommer flera hundra webbplatsägare använda sig av din artikel och då får du inlänkar från alla sidor som använder sig av din artikel. I värsta fall kommer ingen att använda sig av din artikel, men då kan du trösta dig med att du ändå får länkar från artikeldatabasens arkiv.

Hur skall man skriva? Det finns en mängd olika guider för hur man bäst skriver en artikel anpassad för artikelkataloger. Dessa lär ofta ut att du ska skriva många snabba artiklar och skicka in dessa till olika databaser. Många hävdar till och med att man inte skall bry sig om stavning och bara få ner så många ord som möjligt, så att du kan publicera artikeln fortast möjligt. Mitt råd är att du inte ska lyssna till dessa “goda” råd. Tänk på att det du skriver kommer betraktas som värdefull information av dem som läser dina texter. När din artikel är publicerad blir den sökbart på internet och de flesta människor som läser dina artiklar är vanliga webbanvändare som söker användbar information. Skriv därav aldrig en artiklar enbart för att få inlänkar, utan betänk det faktum att många kommer läsa din artikel för att få del av den information din artikel förmedlar. Gör du så kommer du även öka besöksantalet till dina webbplatser, eftersom läsare kommer finna dina texter intressant och sannolikt klick på dina länkar.


Kommentarer

Internetmarknadsföring med hjälp av artiklar — Inga kommentarer

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *